Scroll Top
Hoeven 10, 6034 RB, Nederweert-Eind

FAQ

Wat is een spirometer?

Een moeilijk woord; spirometer of spirometrie. Wat is dit precies? Een spirometer is een professioneel apparaat dat door middel van blaaskracht de longfunctie van een patiënt kan meten. Bij het uitvoeren van een test moet de patiënt in de spirometer blazen.

Sparky wordt gespeeld door te blazen in eenzelfde soort apparaat. Hiervoor gebruiken we de NuvoAir Spirometer, deze heeft de CE-certification als Class IIa Medical Device.

Wat is een longfunctietest?

Een longfunctietest is een test die onderzoekt wat uw longinhoud is. Uw arts test of uw kind misschien astma heeft. De longfunctietest kan bij uw huisarts worden uitgevoerd, maar ook in het ziekenhuis, of een speciaal laboratorium.

Wat is een FVC test?

Er bestaan verschillende tests maar de belangrijkste/meest gebruikte is de geforceerde vitale capaciteit (FVC; forced vital capacity). De patiënt moet dan volledig inademen en vervolgens (met alle kracht) alle lucht zo snel mogelijk uitblazen in de spirometer. Het apparaat berekent dan de uitkomst. Dit onderzoek kan vaak bij een huisarts worden uitgevoerd en is bij veel ziekenhuizen een onderdeel van uitbreid(er) longfunctieonderzoek. Het doel van dit onderzoek is ademhalingsziekten zoals COPD en astma op te sporen.

Kan ik de echte longfunctie zien in het spel?

Dit kan je niet direct zien in Sparky, Sparky kan alle spelresultaten van uw kind in een rapport weergeven en op jouw verzoek versturen.

Wat is een goede longfunctie voor een kind?

Kinderen hebben eerst een training nodig om een longfunctietest te kunnen blazen, Sparky helpt hierbij. Er kan pas na herhaalde controle van een expert gezegd worden of ze daadwerkelijk een goede longfunctie blazen. 

Voor wie is Sparky beschikbaar?

Sparky is gemaakt voor jonge kinderen van +/- 3 tot 6 jaar met longgerelateerde problemen. Denk aan overmatige verkoudheid, ademhalingsproblemen, veel hoesten etc. Door Sparky te spelen kunnen ze beter leren hun ademhaling te controleren met onder andere tot doel een longfunctie test te kunnen blazen

Sparky is sinds kort in beperkte oplage beschikbaar. Er is een speciale Early access actief waarin in totaal 100 mensen Sparky kunnen kopen, 50 daarvan zullen worden verstrekt aan partners.

Wat heb je nodig om Sparky te spelen?

Om Sparky te kunnen spelen heb je drie dingen nodig:

  1. een Sparky game abonnement
  2. een Android tablet met minimale specificaties 
  3. een speciale versie van de NuvoAir spirometer.

Welke android tablets en OS versies worden ondersteund?

Op dit moment is Sparky op een beperkt aantal tablets getest:
dit zijn:

  1. Samsung Galaxy Tab 10.1
  2. Lenovo E10

Het is waarschijnlijk dat Sparky op veel meer tablets zal werken, we kunnen hier echter geen garantie op geven.

OS versie: Oreo version, 8.01 of nieuwer

Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende pakketten van Sparky?

Via deze link ga je naar de webwinkel, hier kan je meer informatie lezen over de verschillende Sparky pakketten.

Wat moet ik doen als Sparky niet werkt?

  1. Tijdens kantoortijden ma-vrij 9.00-17.00 kan u telefonisch contact opnemen met ons. U kan ook een email sturen naar support@windtales.net of via het contactformulier op de website. Laat dan uw telefoonnummer en tijden van beschikbaarheid achter en één van onze medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hoe gaat sparky om met de game data en kan ik mijn account en persoonlijke data deleten?

  1. Alle informatie die in Sparky staat en opgeslagen wordt is alleen lokaal beschikbaar. Dit wel zeggen dat niemand bij deze data kan tenzij de gebruiker toestemming geeft deze persoonlijke data te versturen. Wanneer Sparky wordt verwijderd van het tablet zal ook alle persoonlijke data worden verwijderd.. Let op: dit is dus ook niet meer ongedaan te maken.